Limonka Kaffir

Limonka Kaffir

Limonka Kaffir – co to jest ?

Jesteśmy firmą, która wyprzedaje wyselekcjonowane towary dla pasjonatów kulinarnych pożądających nowych doświadczeń w kuchni. W naszym sklepie internetowym Pastry.com.pl znajdziecie masę interesujących produktów, które możecie użyć w kuchni. Dziś opiszemy wam fenomen Limonki Kaffir

Wyjaśniajączjawisko limonki kaffir przynależy ruszyć od tego, że można ją spotkać pod przeróżnymi nazwami – papeda, dzika limonka, tajska limonka. Niemniej bez względu na to, jak się ją określi zawsze należy do rodziny cytrusowych – jest bardzo cytrusowa i aromatyczna.

Liście limonki typu kaffir są ciągłym szczegółem dań w jedzeniu tajskim. Limonka kaffir jest niesłychanie pachnąca i wielce rześka, zaś kaffir liście są z zewnątrz: butelkowe i lśniące a w środku: chropawe i blade. Wystarczy lekko potrzeć liść, aby zwietrzyć wyrazisty zapach. Świeże liście limonki kaffir trzymają swoją świeżość trzymane w chłodziarce przez przynajmniej 2 tygodnie – dostępne i nie mniej popularne są również suszone liście limonki.

Warto dorzucić, że aromatyczne liście kafiru są zbyt twarde, aby zużywać je w normalnej formie – w większości wypadków dorzuca się je w ostatniej fazie gotowania. Wiele tajskich wzorów wręcz potrzebuje tego, by skorzystać z tej części limonki kaffir. Wiele ciekawych przepisów można znaleźć na naszym firmowym blogu kulinarnym.

Gdzie kupić kaffir?

Jeszcze niedawno zakupienie liści kaffir w naszym kraju niemalże graniczyło z cudem, całe szczęście poprzez możliwości sieci internetowej współcześnie każdy zdoła to zrobić w dobrzewyposażonym sklepie online wygodnie siedząc w domu. Przykładem takiego miejsca jest chociażby www.pastry.com.pl – sklep internetowy.


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Lokalizacja na mapie:

Szerokość geograficzna: 50.298042, Długość geograficzna: 18.969479699999965

Odwiedziny botów:
  • googlebot: 5 (ostatnio: 02.06.2018 16:55:30)
  • yahoo: 1 (ostatnio: 30.12.2017 15:40:19)

Podlinkuj wpis:
This entry was posted in Żywność od futura and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Dodaj komentarz